Vælg en side

Europas billigste elbil – Dacia Spring – ruller nu ud til kunder over hele Europa. I alt er der de seneste seks måneder taget 40.000 bestillinger på den kompakte elbil.

Den første danske Facebook gruppe for Dacia Spring er netop etableret af Jon Kjær Jensen fra Haderslev. Han er er en af de allerførste danske kunder, der indenfor kort tid får leveret sin Dacia Spring. I alt har 217 danske kunder købt Spring – faktisk før bilerne for alvor er kommet ud i forretningerne.

De 217 danske kunder er jo ikke meget, hvis man sammenligner med de europæiske tal. Her har 40.000 kunder allerede bestilt. De første 16.000 kunder benyttede pre-order systemet, der var tilgængeligt fra marts til juni. Benyttede man dette, ville man være blandt de første, der fik bilen. Siden er der kommet endnu 24.000 bestillinger til, og de første 15.000 biler er allerede leveret.

”Med mere end 40.000 ordrer på seks måneder, har Dacia Spring fået en flyvende start. Kunderne til Spring er både nogle der har en Dacia i forvejen, men langt overvejende er de helt nye for mærket, siger Xavier Martinet – salgs- og marketingdirektør hos Dacia.

Genialt, at vi kan få en elbil til 140.000 kroner

En af dem, der ligesom Jon Kjær Jensen, har købt Dacia Spring, og i forvejen har en Dacia i carporten, er ambulanceredder Morten Norman Knudsen fra Høve mellem Holbæk og Kalundborg. I hans familie skal Dacia Spring fungere som bil nummer to.

”Vi har en Dacia Lodgy fra 2014. Det er den mest stabile bil vi nogensinde har haft. Så jeg havde ingen betænkeligheder ved at bestille den nye Spring, selvom jeg hverken har set eller kørt den endnu”, fortæller Morten Norman Knudsen, der udelukkende har søgt informationer om bilen på nettet. Han har hverken set eller prøvet bilen.

”Den første test af Spring så jeg på FDM’s hjemmeside. Og selvom de ikke var så positive, fik jeg blod på tanden og har efterfølgende læst og set test fra både Danmark og udlandet. Generelt er journalisterne glade for bilen, og det er jeg sikker på, at vi også bliver, siger Morten Norman Knudsen.

Deres nye Dacia Spring som de får leveret i næste uge, skal erstatte en ældre Nissan Micra, for nu skulle skiftet til el ske.

”Dacia Spring passer perfekt til vores behov. Vi kommer kun til at køre by – og landevejskørsel og får om et par dage installeret ladestander herhjemme. Det er jo genialt, at os med almindelige indkomster også kan få råd til en elbil – vi har jo hverken 300- eller 400.000 kroner til en elbil”, siger Morten Norman Knudsen.

Over 200 kilometer på en opladning

En, der allerede har fået sin Dacia Spring, er Niels Øfjord fra Juelsminde. Han var en af de første, der bestilte bilen, da der blev åbnet for pre -booking i april, så han var også en af de første herhjemme, der modtog bilen. Han har nu haft bilen et par uge – og han er godt tilfreds med valget.

”Vi bor i sommerhus i Juelsminde, og bruger bilen til og fra eksempelvis Horsens og Vejle. Vi har allerede kørt en hel del kilometer, og jeg er jeg imponeret over rækkevidden. Vi kører over 200 km på en opladning selvom vi kører både motorvej og landevej. Og det på trods af, at temperaturen flere gange har været omkring de 5-7 grader”, siger Niels Øfjord, der tilføjer ”Det er virkelig dejligt at køre bilen – det er lige så ukompliceret som en radiobil – og så er det billigt at køre på el, da vi jo har vores egen ladestander, og ikke forventer at skulle lade ude i byen, siger han.