23 danske motorjournalister har gennem to dage testet ikke færre end 27 forskellige bilmodeller, for at finde syv finalister til Årets Bil i Danmark 2021. I finalen kom Renault Captur

FDM Jyllandsringen og vejene omkring smukke Silkeborg udgjorde i denne uge rammen om Årets Bil i Danmark 2021. Ikke færre end 23 motorjournalister brugte to dage på at testkøre bilerne – både på almindelige veje, men også under ekstreme forhold på FDM Jyllandsringen. Og efter to dages grundig test og efterfølgende afstemning var det store felt indsnævret til syv finalistbiler.

Blandt journalisternes favorit, var Renault Captur, som netop i denne uge lanceres i Danmark som plug-in hybrid. Den teknologi der hos Renault hedder – E-TECH.

”Jeg er virkelig glad for, at de danske motorjournalister anerkendte, at Renault Captur var en finaleplads værdig. Den banebrydende E-TECH teknologi, der netop er blevet lanceret som supplement til traditionel benzin- og diesel i Captur, gør at man kan køre på op til 65 kilometer på ren el. Det betyder for mange mennesker, at de i hverdagen kan køre 100 % på el- og kun når de skal på længere ture får masseret stemplerne i motoren. Det betyder ikke alene noget for oplevelsen af komfort, men naturligvis også for miljøet. Brændstofforbruget ved blandet kørsel (WLTP) er på blot 1.3L/100 km (knap 77 km/l) og udleder således kun 28 gram CO2 pr kilometer ”, siger kommunikationschef Søren Hyltoft.

Afgørelsen om, hvem der kan trække sig tilbage med titlen som indehaver af Årets Bil i Danmark 2021 falder den 25. november. Og der er stærk konkurrence i finalefeltet. Konkurrenterne til Captur er elbilerne VW ID3 og Honda e. Derudover er der den helt nye Toyota Yaris, Seat Leon, Peugeot 2008 og BMW 4-serie.

”Det er jo altid svært at kåre den ”rigtige” vinder – for der er meget forskellige kandidater til titlen. Der er langt fra en lille Honda elbil til en kraftfuld BMW med seks cylindre, og her synes jeg faktisk, at vi med Renault Captur placerer os rigtig godt midt imellem. Lige her, hvor langt hovedparten af danskerne køber bil.

Renault Captur er allerede en bestseller, og med vores nye plug in hybrid har vi et vaskeægte danskerhit”, siger Søren Hyltoft.

At det ikke bliver let at vinde, er der ingen tvivl om. Renault har kun vundet titlen en gang og det var tilbage i 1990 med Renault 19 GTX. Så er det ikke på tiden med en Renault på toppen igen