Renault Kangoo vinder Årets Varebil 2022

Med 62 point – fem mere end nærmeste konkurrent – løb Renault Kangoo i går med titlen som Årets Varebil 2022. Bag titlen står de Danske Motorjournalister.

Med mere end fire millioner solgte eksemplarer siden introduktionen i 1997 er Renault Kangoo for mange indbegrebet af en lille varevogn. Og det var den helt nye version, der mandag den 13. september vandt titlen Årets Varebil 2022 foran 11 andre biler.

Renault Kangoo løb med titlen foran stærke konkurrenter som el-firlingerne, Toyota Proace Electric, Citröen ë-Jympy, Peugeot -Expert og Opel Vivaro-e, der løb med 2.pladsen (57 point) og den helt nye VW Caddy(33 point), der tog en 3. plads.

At Kangoo løb med sejren skyldes en langt række faktorer. Den nye Kangoo har, udover et helt nyt udseende og et højt kvalitetsniveau, flere nyskabelser, der gør hverdagen meget nemmere. Den væsentligste enkeltårsag til sejren var featuren Easy Side Access, der gør det langt nemmere at laste bilen fra siden. Ved at fjerne midterstolpen tilbyder Kangoo Van den største sideåbning på markedet. Åbningen er faktisk dobbelt så bred som forgængere. (1.466 mm)

Den nye Kangoo er derudover tilgængelig i en lang række varianter. Blandt andet fås den i to længder, hvilket betyder at man har et lastrum, der kan variere fra 3.3 til 3.9 m3 i standardlængden og fra 4.2 – 4.9 m3 i den lange version. Udover diesel med og uden automatgear, kommer Kangoo naturligvis også på el. Efter nytår lanceres en version med 42 kWh batteri. En værdig efterfølger til den Kangoo EV, der siden 2011 har solgt mere end 50.000 styks.

Teknisk set er den nye Kangoo også nyskabende. Blandt andet fås den med EASY LINK multimediesystem, der indeholder helt nye funktioner. Blandt andet Permanent Rear View digitalt bakspejl. Derudover er der også Trailer Swing Assist, Breake Stability Control og AEBS – Advanced Emergency Breaking.

”Jeg er både stolt og glad for, at de Danske Motorjournalister valgte Renault Kangoo i det stærke felt. Renaults varebiler har altid haft brugerne og deres behov i fokus. Med den nye Kangoo flytter vi med nyskabelsen Easy Side Access, grænsen for hvor praktisk en lille varebil faktisk kan blive. Samtidig tilbyder vi den både med diesel og benzin, og i 2022 kommer den som el. Så jeg synes, det er en meget komplet lille varevogn, og jeg synes det er helt fortjent, at Renault Kangoo løber med titlen”, siger kommunikationschef Søren Hyltoft fra Renault Danmark.

Den nye Renault Kangoo kan ses udstillet på Transport Messen i Herning i den kommende weekend.

Feltet til Årets Varebil

1.Citröen/Peugeot e-Boxer (elbil)

2. Citröen/Peugeot e-Expert (elbil)

3. Citröen/Peugeot ë-Jumpy (elbil)

4. Ford Mustang Mach E Van (elbil)

5. Isuzu D-Max Crew Cab Exclusive

6. Land Rover Defender hardtop 110″

7. Maxus e-Deliver 9 (elbil)

8. Opel Vivaro-e (elbil)

9. Renault Kangoo

10. Toyota Hilux 2,8

11. Toyota Proace Electric (elbil)

12. Volkswagen Caddy